Just because I'm quiet........... doesn't mean I don't have a lot to say

donderdag 27 september 2012

Afval

Vandaag in de krant een berichtje: ‘Vrees voor botsing van ruimtestation op puin’ en het vervolgt:
‘Het internationaal ruimtestation ISS dreigt te botsen op brokstukken van een oude, Russische satelliet […] Het ongeluk kan de komende dagen al gebeuren.’
Andre Kuipers zat destijds ook even in een soort van reddingsboei vanwege rondvliegende brokstukken.
Vorig jaar is ruim 8000 kilo afval van de Mount Everest gehaald.

Dit soort berichten werken verschrikkelijk op mijn (wrange) lachspieren. Laten we eerlijk zijn. Het ruimtevaart gebeuren is net als de sport van het bergbeklimmen voornamelijk een mannenaangelegenheid. Je voelt ‘m al aankomen………….mannen ruimen doorgaans hun rommel niet op. Zo kan het gebeuren dat die rommel zich op een dag tegen je……………..…..dus tegen ons allen gaat keren.
En eigenlijk is dat geen prettig vooruitzicht. Ik denk ook even aan die grote berg plastic die ergens op de oceanen ronddrijft. Jasses!
Vriendelijk verzoek aan alle mannenbroeders: ruim je eigen rommel alsjeblieft op!!
Houd er rekening mee dat er soms geen vrouwen achter je aan komen om dat te doen.

1 opmerking:

  1. Van 17 tot en met 25 november 2012 is de Europese Week van de Afvalvermindering. Nederland doet het goed in het scheiden van afval, maar toch staan we in de Europese top 10 van afvalproductie. Per persoon produceren we per dag zo’n anderhalve kilo afval.
    Milieu Centraal voert in deze week de campagne “Samen minder afval”. Een gezin met kinderen staat centraal en loopt dagelijks tegen problemen aan: voedselverspilling, veel verpakkingsmaterialen, het scheiden van afval, ongewenst reclamedrukwerk en kapotte of verouderde kleding en meubels. Met een aantal simpele maatregelen is deze berg afval te voorkomen.

    Help het gezin en geef je tips (mag ook met beeldmateriaal!) door via de facebookpagina van Milieu Centraal. De leukste tips winnen leuke en duurzame prijzen.
    Geef je tips door op www.facebook.com/milieucentraal

    Volg het gezin en kijk voor tips op www.milieucentraal.nl/samen-minder-afval

    BeantwoordenVerwijderen