Just because I'm quiet........... doesn't mean I don't have a lot to say

woensdag 23 juli 2014

Crash MH17 17 juli 2014


Vandaag, 23 juli, een dag van nationale rouw.
Mr Timmermans hield in de VN veiligheidsraad een emotionele speech
Er valt over het gebeuren heel veel te zeggen. Dat wordt in den lande dan ook volop gedaan. Voor mij is de meest voor de hand liggende verklaring (naar Ockham's Razor ) dat een over het paard getilde narcistische grootheid van de separatisten stoerdoenerig een vliegtuig neerhaalt met dat geweldige speeltje van Russische makelij; de gevolgen niet overziend.
Is Poetin daarvoor verantwoordelijk?
Dan is Obama verantwoordelijk voor alle doden die vallen door oorlogsspeeltjes waar op staat: Made in the United States of America.
Minister van Buitenlandse Zaken Kerry zegt dat er 'overweldigend' bewijs is dat Russen medeplichtig zijn aan het drama. Maar wat zegt dat? Eerder (2003 ofzo) beweerde Amerika dat er ‘bewijzen’ waren dat Irak massavernietigingswapens zou hebben en dus een oorlog gerechtvaardigd. Ja, ja....
Wanneer het woord ‘overweldigend’ wordt gebruikt krijg ik argwaan.

Ga er maar aan staan. Ongetwijfeld zullen met deze gebeurtenis allerlei politieke spelletjes worden gespeeld.
Intussen zijn er hele gezinnen weggevaagd en gaten geslagen in veel families en vriendenkringen. Om 16.00 pm worden de eerste slachtoffers verwacht op vliegveld Eindhoven. Om 15.55 zullen alle kerkklokken vijf minuten luiden. Vanavond is in Amersfoort een gebedsdienst, al eerder georganiseerd door de Raad van kerken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten