Just because I'm quiet........... doesn't mean I don't have a lot to say

woensdag 25 september 2013

Liekens, Spong, Staaij

Alfabetische volgorde.

Met kromme tenen heb ik gisteravond weer naar Pauw en Witteman gekeken. Maar langzamerhand ontspanden ze weer: van der Staaij for president!!
Wat eraan vooraf ging: de datingsite Second Love heef een reclame waarin gehuwde mensen worden opgeroepen om buiten je huwelijk te daten. Dat is in tegenspraak met morele correctheid (geen wettelijke correctheid!)vinden de SGP-jongeren en hebben daarom een klacht ingediend bij de Reclamecode commissie (niet de rechter), die vervolgens is afgewezen.
De SGPartij kwam vervolgens met een, in mijn ogen, ludieke actie: dan moet er bij die reclame een disclaimer/waarschuwing komen net als bij tabak en drank. Iets van: ‘Let op, vreemdgaan dupeert kinderen’.

Het programmaleiding van Pauw en Witteman vond toen dat Kees van de Staaij wel eens in debat zou kunnen gaan met seksuologe Goedele Liekens en advocaat Spong om zijn disclaimer te verdedigen.
Spong was nodig omdat mw. Liekens halverwege verzandde in gebabbel over kaartspelletjes. (wat je toch niet echt verwacht van die bijdehandte tante) Eerst beweert ze dat ze niets heeft met onderzoeken; later beweert ze dat er geen onderzoeken bestaan die uitwijzen dat kinderen getraumatiseerd worden door vreemdgaan van de ouders.
Maar wat ging Spong ook voor gaas.
Hij kwam er niet uit toen van de Staaij aankaartte dat ‘trouw’ zijn aan elkaar toch nog steeds in het Burgerlijk wetboek stond. Spong kwam niet verder dan: waar bemoeit u zich mee als overheid,recht op privacy bla, bla.......
Zo raakten die morele en wettelijke correctheid weer eens door elkaar.

Een walgelijke steek onder de gordel en ad hominem van Spong aan het adres van van der Staaij was wel: “nu weet ik wel dat uw partij een reputatie heeft in het schenden van mensenrechten”
Op de opmerking van van der Staaij dat Spong nog niet positiefs had gezegd over ‘trouw’ antwoordde hij: “nee, waarom zou ik”.
Klaar ben je met zulke mensen in de samenleving.

Wat debatteren betreft kunnen Liekens en Spong nog heel veel leren van van der Staaij. Kees bleef heel kalm en strak bij het onderwerp terwijl de beide anderen teveel niet relevante zijwegen insloegen.
Overduidelijk een gebrek aan goede argumenten.
Om het verder dan nog maar niet te hebben over de badinerende grimassen van Liekens en Spong.
Lichaamstaal is ook altijd een boeiende aangelegenheid.
En je merkt dat mensen bomvol vooroordelen/religiestress zitten over de SGP- clan; oftewel het gelovige deel der natie.

Ik heb het idee dat de SGP er na deze uitzending weer een flink aantal stemmen bij krijgt. Ik ga het ook overwegen. En ik denk ook dat Kees niet meer wordt uitgenodigd bij P&W. Stel je voor dat de SGP een grote partij gaat worden......*grinnik*

Terug te kijken op
uitzending gemist
op 1.56 en 35.35

Geen opmerkingen:

Een reactie posten